Chinatown

Vancouver heeft een etnische wijk waar vooral Chinezen wonen en ondernemen. Deze wijk heet zoals ook andere Chinese wijken over de wereld Chinatown. De Chinese wijk van Canada is de op twee na grootste van Noord-Amerika. Alleen de Chinatowns in San Francisco en New York City zijn groter. Veel van de Chinezen die in Chinatown wonen zijn afkomstig uit China.

Voor bezoekers is het al snel zichtbaar dat ze een Chinese wijk binnengelopen zijn. Als het al niet is vanwege de enorme Millennium Gate aan Pender Street die de belangrijkste entree tot de wijk vormt, dan is het wel door de Chinese winkels, restaurants en andere bedrijfjes. Ook zie je dat straatnaambordjes de straatnamen zowel in het Engels als in het Chinees aangeduid worden.

Chinatown is een populaire toeristische attractie in Vancouver. Het is in Canada dan ook aangeduid als National Historic Site of Canada. Wat je de laatste decennia wel ziet is dat Chinatown veranderd is. Zo waren er tot het jaar 1974 geen regens ten aanzien van neonreclames op gebouwen. Op dat moment waren het juist de enorme Chinese neon-reclames die Chinatown zo aantrekkelijk maakten. Toen er in 1974 strenge regels voor Vancouver ingevoerd werden zag je de mooiste neonreclames verdwijnen uit het straatbeeld.

Wat je in Vancouver ook ziet is een verspreiding van de oorspronkelijk Chinese bevolking. In plaats van dat Chinatown uit ging dijen, gingen Chinezen steeds meer elders in de stad wonen. In voorstad Richmond leidde dat zelfs tot een soort van tweede Chinatown. Deze buurt heet “Golden Village” en is de tweede concentratie van Chinezen in de metropool Vancouver.

Tags bij dit artikel:


Vancouver

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Vancouver op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Vancouver.
> Vancouver tips en informatie


Alles over Vancouver