Capilano Suspension Bridge

In North Vancouver is een populaire attractie te vinden in de vorm van een hangbrug. Deze hangbrug hangt op een hoogte van maar liefst 70 meter boven de rivier Capilano. De totale lengte is 140 meter. Capilano Suspension Bridge is eigenlijk een compleet park waar je kennis kunt maken met een Canadees regenwoud, tussen de bomen kunt lopen door middel van de ‘Treetops Adventure’ en boven een klif kunt lopen.

De toegangsprijzen van Capilano Suspension Bridge zijn niet mals. Daar staat tegenover dat je zeker twee uur zoet zult zijn in het park als je alles op je gemak doet en tussendoor nog de nodige foto’s maakt. Wie in Downtown Vancouver verblijft (en dat doet het gros van de toeristen) die kan tussen 1 mei en 30 september met gratis shuttlebussen van en naar de Capilano Suspension Bridge reizen. De reistijd bedraagt tussen de 15 en 25 minuten, afhankelijk van je opstapplek. Op de website van Capilano Suspension Bridge staan de actuele tijden en routes.

Als je de Capilano Suspension Bridge bezoekt dan kun je het beste dichte schoenen aandoen en er rekening mee houden dat het tussen de bomen vaak natter en wat koeler is dan in Vancouver zelf. O ja, roken is in heel het park verboden. Eten en drinken is geen probleem. Je kunt ter plaatse  ook drinken, snacks of een maaltijd kopen.

Tags bij dit artikel:


Vancouver

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Vancouver op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Vancouver.
> Vancouver tips en informatie


Alles over Vancouver