Ocean Concrete

Het meest kleurrijke element van het toeristische schiereiland Granville Island is een betonfabriek. Wat, een betonfabriek? Ja, inderdaad. Ocean Concrete is de oudste ‘bewoner’ van Granville Island. Hier werd al beton gemaakt voordat het schiereiland in een toeristische bestemming veranderde. In plaats van de betonfabriek te verhuizen hebben ze iets anders gedaan. Ze hebben er een toeristische attractie van gemaakt. In 2014 zijn de grijze silo’s van Ocean Concrete getransformeerd in prachtige stukjes straatkunst.

De silo’s zijn door de Braziliaanse tweelingbroers beschilderd. Hiermee is er een muurkunstwerk ontstaan met een hoogte van maar liefst 21 meter. De kosten om de silo’s te beschilderen bedroegen 125 duizend Canadese dollars (bijna honderdduizend euro). De silo’s worden nu massaal bewonderd en op de foto gezet vanaf False Ceek en vanaf de entree van het terrein. je mag als onbevoegd persoon het terrein niet op.

Tags bij dit artikel: ,


Vancouver

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Vancouver op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Vancouver.
> Vancouver tips en informatie


Alles over Vancouver