Vancouver Art Gallery

De Vancouver Art Gallery behoort tot de grotere kunstmusea in Canada. Het museum bezit een collectie van meer dan 11.000 werken, waarvan een redelijk groot deel pas in deze eeuw in het bezit van het museum gekomen is. Op dit moment is de Vancouver Art Gallery gevestigd in de oude rechtbank. Hier zitten ze sinds 1983. Op dit moment ziet het er naar uit dat ze in 2021 verhuizen naar Larwill Park, dat vlakbij de Rodgers Arena en het BC Place-stadion ligt.

De Vancouver Art Gallery heeft een permanente collectie, maar heeft ook altijd tijdelijke exposities. Zo konden wij tijdens ons eerste bezoek aan dit museum genieten van diverse schilderijen van Italiaanse meesters. De entreeprijzen van de Vancouver Art Gallery zijn niet laag te noemen. Reis je met (jonge) kinderen en wil je het museum bezoeken, doe dat dan op een zondag. Iedere zondag mogen kinderen tot en met twaalf jaar gratis naar binnen. Tevens zijn er dan tussen 12 en 16 uur extra activiteiten voor de kinderen.

Tags bij dit artikel: , ,


Vancouver

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Vancouver op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Vancouver.
> Vancouver tips en informatie


Alles over Vancouver