Stanley Park

Vancouver heeft een stadspark waar jaarlijks zo’n acht miljoen bezoekers komen: Stanley Park. Het park is een natuurgebied dat ten noordwesten van Downtown Vancouver ligt. Het natuurgebied kreeg eind negentiende eeuw de status van stadspark. Hiermee is het gebied meteen beschermd tegen de expansiedrift die Vancouver vooral in de twintigste eeuw kende.

Stanley Park wordt door de locals gebruikt om op verschillende manieren te recreëren. Zo is er een negen kilometer lang fiets- en wandelpad dat langs de waterkant rondom heel Stanley Park loopt. Hier zie je redelijk wat mensen fietsen, wandelen en skaten. in het park wordt er gesport en zijn er verschillende bezienswaardigheden te zien. Erg populair zijn de totempalen die in de noordwesthoek van het park staan.

Als je Stanley Park gaat bezoeken dan zouden wij willen adviseren om een fiets te huren/lenen of om je met de taxi af te laten zetten in het park. Dit omdat heen en terug wandelen naar het park vanuit bijvoorbeeld Canada Place en vervolgens ook nog eens een leuk stuk van het park te voet verkennen je op een wandeling van 15 tot 20 kilometer komt te staan. In het park is wat horeca en zijn er toiletten aanwezig. Ook is er een informatiekiosk waar je plattegrondjes van het park kunt krijgen.

Tags bij dit artikel:


Vancouver

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Vancouver op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Vancouver.
> Vancouver tips en informatie


Alles over Vancouver