Granville Island

Eén van de meest bezochte toeristische gebieden in Vancouver is Granville Island. Dit is een klein  schiereiland gelegen tussen Vancouver en Downtown Vancouver. Granville Island staat vooral bekend vanwege de Granville Public Market. Op deze overdekte markt kun je versproducten kopen, zijn er kraampjes met kunstnijverheid en kun je van verschillende keukens heerlijk vers eten kopen. De Public Market is een bescheiden maar zeker niet mindere versie van overdekte toeristische markten zoals je ze in Europa ook ziet, zoals bijvoorbeeld Covent Garden in Londen.

Op Granville Island staan verder verschillende winkeltjes, is er een jachthaven en zijn er verschillende bedrijven die handgemaakte producten maken. Zo is er een winkel/bedrijf waar ze handgemaakte bezems maken, zoals je ze vaak ziet als vervoermiddel voor heksen. Ook is er een distilleerderij waar je vanaf de straatkant een blik naar binnen kunt werpen en kun je een bezoekje brengen aan de Granville Island Brewery.

Grancille Island bereik je vanaf Downtown Vancouver het beste met de Aquabus. Je kunt natuurlijk ook gewoon een taxi nemen of er wandelend naartoe gaan. De Public Market is dagelijks van 9 tot 19 uur geopend. Vooral in de zomermaanden en in de weekeindes kan het hier gezellig druk tot soms zeer druk worden.

Tags bij dit artikel: , ,


Vancouver

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Vancouver op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Vancouver.
> Vancouver tips en informatie


Alles over Vancouver