Denver: aangename toegangspoort tot de Rocky Mountains

Denver is een aangename stad die vrij centraal gelegen is binnen de staat Colorado. Denver is de hoofdstad en veruit de grootste stad van Colorado. Als je de voorsteden meerekent en naar het gehele grootstedelijk gebied kijkt dan telt de metropool meer dan drie miljoen inwoners. Denver is duidelijk een multiculturele stad: ongeveer de helft van de mensen die hier woont mag als overwegend blank gezien worden, de rest van de inwoners bestaat voor een vrij groot deel uit hispanics en latino’s; ruim tien procent van de bevolking is van Afrikaanse afkomst. In tegenstelling tot veel andere grote Amerikaanse steden levert de bonte mix van inwoners weinig problemen op binnen Denver. Wat daarbij helpt is dat het gemiddelde gezinsinkomen in Denver boven het gemiddelde voor de Verenigde Staten ligt en de werkloosheidcijfers lager liggen dan wat als doorsnee voor de VS gezien mag worden. Als bezoeker merk je dat Denver een prettige bestemming is. Het is er relatief schoon en veilig.

De populariteit van Denver als toeristische bestemming neemt de afgelopen jaren flink toe. De ligging nabij de prachtige Rocky Mountains draagt hier ook in bij. Denver mag als oostelijke toegangspoort tot het Rocky Mountain National Park gezien worden. Het is een ideale plek om te acclimatiseren voordat je naar serieuze hoogtes gaat. Jaarlijks ontvangt Denver meer dan dertig miljoen bezoekers, waarvan meer dan de helft tenminste één nacht doorbrengt in de stad.

De belangrijkste betaalde bezienswaardigheden en attracties van Denver zijn de Denver Zoo, de Denver Botanic Gardens en het Denver Museum of Nature & Science. De top drie gratis bezienswaardigheden zijn het Red Rocks Park & Amphitheatre, de Coors brouwerij en het Colorado State Capitol. Voor een bezoek aan Denver mag je zeker wel een dag of twee tot drie uittrekken, zeker als je ook nog volop gebruik wilt maken van de vele mogelijkheden om in Denver te gaan winkelen. Want eerlijk is eerlijk: Denver behoort misschien wel tot de beste shoppingsteden van Amerika. Naast de vele ketens en outlets die je hier aantreft kun je in Denver ook nog terecht in een vrij groot aantal lokale winkels die een geheel eigen aanbod hebben.