Washington D.C.: de hoofdstad van de Verenigde Staten

Washington D.C. is hoofdstad van de Verenigde Staten en is te vinden op de oevers van de Potomac-rivier. Het is een stad vol iconische en wereldberoemde bezienswaardigheden, het Washington Monument, het Capitool en het Lincoln Memorial zijn slechts enkele monumenten die de stad rijk is. Ook het Witte Huis, de residentie van de president van de Verenigde Staten, is hier te vinden.

Wil je een museum bezoeken dan zijn er Smithsonian-musea in de stad gevestigd. Bekend zijn de National Gallery of Art, het National Museum of Natural History en het National Air and Space Museum. Na je museumbezoek op zoek naar een bruisende wijk, dan zijn U Street Corridor en Georgetown perfecte plekken om rond te lopen. Geen zin om te lopen, dan kun je gemakkelijk en goedkoop gebruikmaken van de metro, die je naar alle uithoeken van de stad brengt.

Als politiek centrum van de Verenigde Staten zijn er  tientallen overheidsgebouwen in Washington D.C. te vinden. De bekendste is natuurlijk het Capitool, maar er zijn nog veel meer indrukwekkende gebouwen van de Amerikaanse overheid te zien. De stad ademt de complexiteit van de Amerikaanse democratie. Van historisch belang zijn Arlington National Cemetery en het Martin Luther King Jr. Memorial. Ben je nu geïnteresseerd in politiek, geschiedenis of cultuur, een stedentrip naar Washington D.C. zul je niet snel vergeten.Alles over Washington D.C.


Top 10 bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardighedenDe meest interessante bezienswaardigheden van Washington D.C. vind je in een handig overzicht met alle Washington D.C. hoogtepunten:
de top 10 bezienswaardigheden van Washington D.C.