Salt Lake City: hart van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen

Salt Lake City is een bijzondere stad gelegen in het noorden van de Amerikaanse staat Utah. De stad is gesticht door een kerk: de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Aanhangers van deze kerk, die vaak Mormonen genoemd worden, waren in 1847 op zoek naar een nieuwe plek om te gaan wonen, nadat ze elders in de VS weggegaan zijn om aan geloofsvervolging te ontsnappen. Een groep van 142 Mormonen, onder leiding van Brighham Young, vestigden zich op 24 juli 1847 aan het zoutmeer dat in de tegenwoordige staat Utah ligt. In de loop der jaren is Salt Lake City uitgegroeid tot een moderne metropool waar het geloof nog steeds zeer diepe wortels heeft. Dat merk je op verschillende manieren. Zo is Temple Square, waar de Salt Lake City Temple onder andere staat, het hart van de stad. Het stratenplan is dan ook gebaseerd op deze plek als centrum. Daarnaast merk je dat in het dagelijks leven er wat strengere regels gehanteerd worden qua alcoholgebruik, dat winkels en restaurants vaak de zondag als rustdag aanhouden en dat men over het algemeen degelijker gekleed is.

Salt Lake City wordt redelijk veel door toeristen bezocht. Dat is vaak niet omdat de stad het hoofddoel van een vakantie is, maar omdat de internationale luchthaven van Salt Lake City een ideale toegangspoort is tot prachtige natuurparken, die je onder andere in de zuidelijke delen van Salt Lake City vindt. Vaak starten en/of eindigen mensen hun rondreis door dit deel van Amerika met een kort verblijf in Salt Lake City. Een volle dag is eigenlijk wel genoeg om de belangrijkste hoogtepunten van de stad te ontdekken. Wil je ook wat meer van de omgeving zien, dan kun je meerdere dagen in Salt Lake City inplannen.

Internationaal gezien staat Salt Lake City ook bekend vanwege de Olympische Winterspelen die hier in 2002 gehouden zijn. Dit grootse sportevenement heeft de stad veel bekendheid opgeleverd. De ligging in een vallei met hoge bergen op korte afstand maken van de stad een goede wintersportbestemming. Als je een half uurtje rijdt kun je al op pistes staan die tot de besten ter wereld zouden behoren.Alles over Salt Lake City


Top 10 bezienswaardigheden

Top 10 bezienswaardighedenDe meest interessante bezienswaardigheden van Salt Lake City vind je in een handig overzicht met alle Salt Lake City hoogtepunten:
de top 10 bezienswaardigheden van Salt Lake City