Seattle: relaxte metropool in het noordwesten van de VS

Seattle is de grootste stad van de staat Washington. Het is de meest noordoostelijke metropool van de Verenigde Staten van Amerika. Door de ligging nabij de Grote Oceaan is het een goed leefbare stad met een mild en aangenaam klimaat. In de winter wordt het zelden serieus koud en in de zomermaanden ligt het kwik vaak rond aangename waardes van pakweg 22 tot 28 graden Celsius. Daarnaast heeft Seattle zelden te maken met bedreigingen vanuit de natuur. Om te wonen en te werken behoort Seattle daardoor tot de beste steden van Amerika. Niet voor niets dat redelijk veel bedrijven zich in of rond Seattle gevestigd hebben. Dit zorgt weer voor veel werkgelegenheid, waardoor de stad nog aantrekkelijker is om te wonen. Niet voor niets dat de statistieken op het gebied van inkomen, criminaliteit en werkgelegenheid gunstig uitvallen voor deze aangename stad.

Toeristen hebben Seattle inmiddels ook ontdekt als vakantiebestemming. Steeds meer Nederlanders vliegen naar Seattle om van hieruit een rondreis door het noordwesten van de VS te maken of bezoeken Seattle tijdens een reis door het zuidwesten van Canada. De reistijd vanuit de Canadese stad Vancouver bedraagt immers niet meer dan drie uur. Over de uitstekende snelwegen is dat een relatief korte rit.

Als je Seattle bezoekt dan zul je merken dat er sprake is van een relatief compact centrum, waar je de meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden aantreft. Dat betekent dat je veel te voet kunt doen. Anders zijn er altijd nog huurfietsen, taxi’s of ubers. De uber wordt veel gebruikt in Seattle, waardoor dit een handige manier is om wat grotere afstanden binnen de stad af te leggen. Als je een huurauto hebt dan moet je er rekening mee houden dat de parkeertarieven binnen Seattle vrij pittig zijn, ook bij de hotels. Prijzen van 40 tot 50 dollar per  nacht zijn vrij gebruikelijk bij de hotels die in het centrum liggen.ESTA

Om naar Seattle te kunnen reizen als Nederlander moet je een ESTA regelen, tenzij dat je een visum voor Amerika hebt. Een ESTA is een elektronische toestemming om de Verenigde Staten binnen te komen. Als je nog een geldig ESTA hebt van een vorig bezoek aan de VS en je reist met hetzelfde paspoort als die keer, dan hoef je geen nieuwe inreistoestemming aan te vragen. Een voordeel hiervan is dat je de snellere route bij de immigratiedienst op de luchthaven van Seattle kunt nemen. Als je geen geldige ESTA hebt dan moet je deze uiterlijk 72 uur voor aankomst op Seattle (of elders in Amerika, als je een overstap hebt) aanvragen via internet. Je kunt dat zelf doen bij de officiële website, of het regelen een Nederlands visumbedrijf.

Het aanvragen van een ESTA kost altijd geld. Bij de bemiddelingssites ben je meer geld kwijt door de bemiddelingskosten die zij er bovenop gooien. Het voordeel is dan wel dat je ook via iDeal kunt betalen.Jouw opmerkingen of tips over Seattle

Wil je een tip delen over Seattle, vertellen wat je van Seattle vindt of reageren op de inhoud van deze pagina? Laat je bericht achter!

Hyatt at Olive 8

In Seattle kun je op veel verschillende plekken overnachten. De beste uitvalsbasis heb je als je in het centrum van de stad verblijft. Veel bezienswaardigheden, restaurants en winkels liggen dan op loopafstand van je accommodatie. Een hotel dat we uit eigen ervaring aan durven te bevelen is Hyatt at Olive 8. Dit viersterrenhotel is onderdeel van de bekende Hyatt-keten. Het hotel ligt prima ten opzichte van Pike Place Market, de Space Needle, de belangrijkste winkelstraten en het historische centrum van Seattle.

Het hotel is geen koopje, maar als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding dan is Hyatt at Olive 8 één van de meest gunstige keuzes binnen Seattle. Leuke plekjes om te ontbijten liggen om de hoek en ook de keuze aan restaurants voor het diner is prima. Het hotel heeft een eigen valetparking. Je kunt er ook voor kiezen om in de omgeving zelf je huurauto in een parkeergarage weg te zetten. Dat kan gunstiger zijn.

Op tijd reserveren is in veel gevallen de goedkoopste oplossing voor Hyatt at Olive 8. In de weekeindes en tijdens de zomervakantie liggen de kamertarieven vaak wat gunstiger. Er zijn dan minder zakenreizigers die in Seattle verblijven.

Hyatt at Olive 8 bij booking.com

Starbucks

Starbucks is een begrip in Seattle. Dit is de stad waar de beroemde koffieketen in 1971 ooit begonnen is aan Pike Place Market. Inmiddels is Starbucks uitgegroeid tot een multinational met meer dan dertigduizend koffiezaken, waarvan een deel als franchise geopereerd wordt. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 25 miljard dollar. Toch knap als je je bedenkt dat Starbucks een vrij jong koffiemerk is dat ooit met zo’n klein zaakje nabij Elliott Bay begonnen is. De allereerste Starbucks is nog steeds operationeel en is drukker dan ooit. De reden daarvoor is de enorme toestroom van toeristen die het bezoeken van de eerste Starbucks koffiezaak als hoogtepunt zien van hun bezoek aan Seattle.

Verspreid door de stad vind je natuurlijk nog veel meer filialen van Starbucks. Voor goede koffie kun je overigens ook bij tal van andere koffiezaakjes in Seattle terecht. Onze favoriete Starbucks zaak in Seattle is de Starbucks Roastery in de levendige wijk Capitol Hill. Deze zaak is groter, moderner en niet zo enorm druk als de eerste zaak aan Pike Place Market.