Hollywood Sign

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Los Angeles (en vooral van Hollywood) is het Hollywood Sign. Dit markante herkenningspunt bestaat bestaat uit negen witte letters van 15 meter hoog die gezamenlijk het woord ‘HOLLYWOOD’ vormen. Oorspronkelijk waren het 13 letters die hier in 1923 weggezet zijn. Een makelaar had er ‘HOLLYWOODLAND’ laten plaatsen om stukken land te verkopen. De letters werden op een gegeven moment niet meer onderhouden. In 1949 nam de Kamer van Koophandel deze verantwoordelijkheid op zich. In de loop der tijd zijn er meerdere opknapbeurten geweest. Toen het Hollywood Sign in 2010 bedreigd werd door een mogelijk vastgoedproject hebben diverse Hollywoodsterren geld bijgedragen om deze bekende letters voor het nageslacht te behouden. Opvallend feit is de grote donatie ($ 900.000) van Playboy-oprichter Hugh Heffner.

Wat toeristen trouwens tegenvalt is hoe ver de letters van het stadsdeel Hollywood af staan. Vanuit veel plekken in Hollywood kun je het Hollywood Sign niet eens zien. Goede plekken om het te bewonderen zijn Griffith Park (en dan mede het parkeerterrein bij het Griffith Observatory) en de aan Mulholland Drive gelegen Hollywood Bowl Overlook.

Tags bij dit artikel:


Los Angeles

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Los Angeles op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Los Angeles.
> Los Angeles tips en informatie


Alles over Los Angeles