Bixi

Net als veel andere steden kent ook Montréal een stadsfietsprogramma met volledig automatische stations. Hier heet dit systeem Bixi. Het succes van dergelijke leenfietsen hangt vooral af van het aantal stations en de prijs. Dat zit in Montréal met beiden wel goed. Een dagpas (24 uur geldig vanaf het moment van eerste gebruik) is niet veel duurder dan een enkele rit met de bus of metro. Je mag met zo’n dagpas gedurende 24 uur onbeperkt gebruik maken van de fietsen. Als je een fiets binnen 30 minuten terugbrengt in één van de vele fietsstations dan kost het je verder niets. Bij langer gebruik betaal je extra. Het is echter de bedoeling van het hele systeem dat je telkens een stuk fietst en de fiets dan stationeert. Later kun je vanuit een willekeurig station weer een fiets meenemen.

Wat niet iedereen direct in de gaten heeft is dat de code die je krijgt om een fiets mee te nemen slechts één maal geldig is. Als je een tweede keer een fiets meeneemt moet je opnieuw je creditcard in het apparaat steken om een code te krijgen. Dat kost geen extra geld zolang je binnen je dagkaart blijft. Op één creditcard kun je tot vier fietsen lenen. Handig als je met z’n tweeën, drieën of vieren bent.

Tags bij dit artikel:


Montréal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Montréal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Montréal.
> Montréal tips en informatie


Alles over Montréal