Parlez vous Français?

De officiële taal in de Canadese provincie Quebec en dus ook in de stad Montréal is Frans. Ruim tweederde van de inwoners heeft Frans als moedertaal, ongeveer twaalf procent heeft Engels als moedertaal en voor ongeveer twintig procent geldt dat hun moedertaal een andere taal dan Frans of Engels is. De primaire spreektaal in Montréal is Frans. Gelukkig spreekt vrijwel iedereen ook Engels. Wie het met zijn of haar middelbareschool-Frans niet redt, te weinig zelfvertrouwen heeft om Frans te spreken of zich comfortabeler voelt bij Engels die kan op heel veel plekken in Montréal dan ook gewoon Engels spreken. Houd er wel rekening mee dat borden, informatie, wegwijzers en alles wat je tegenkomt op straat in het Frans geschreven is. Soms zie je wel twee talen, maar ga ervan uit dat het veelal de Franse taal is die je op schrift tegenkomt. Het is daarom wel handig als je de Franse taal een beetje beheerst. In ieder geval zo dat je kunt begrijpen wanneer iets niet mag, wanneer iets gesloten is of ander informatie die voor jou van belang zou kunnen zijn.

Spreek je helemaal geen Frans dan zou je een vertaalgids, vertaalapp of vertaalsite kunnen gebruiken. Kom je er echt niet uit, spreek dan iemand aan en vraag hem of haar er bedoeld wordt. Canadezen zijn in het algemeen heel relaxed en behulpzaam.

Tags bij dit artikel: ,


Montréal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Montréal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Montréal.
> Montréal tips en informatie
Alles over Montréal