Rue Saint Paul

Dwars door Vieux-Montréal loopt de oudste straat van de stad: Rue Saint Paul. Volgens de geschiedenisboeken werd deze tegenwoordig nog zeer populaire straat in 1672 geplaveid. Tegenwoordig is Rue Saint Paul een belangrijke toeristische trekpleister door de goede mix aan leuke winkels en overwegend goede restaurants. Opvallend is dat je in deze straat vooral nog lokale ondernemingen ziet. De straat is slechts deels autovrij. Lokale ondernemers hebben plannen om de Rue Saint Paul geheel autovrij te maken weten te blokkeren. Of dat positief voor de zaken is blijft een vraag die onbeantwoord zal blijven. In de praktijk blijkt dat autovrije winkelstraten het in andere steden wereldwijd erg goed doen. Waarom zou dat hier in Montréal anders zijn?

Aan de Rue Saint Paul staan twee belangrijke bezienswaardigheden: de Marché Bonsecours. Dit indrukwekkende gebouw heeft een blauwe maandag dienstgedaan als overheidsgebouw, waarna dit meer dan honderd jaar lang de plek was waar verdeeld over twee verdiepingen publieke markten gehouden werden. In 1963 werd de markt gesloten. Later is de binnenkant van de Marché Bonsecours verbouwd tot een complex met winkeltjes en restaurantjes. Die functie heeft het nu nog steeds. Op de onderste verdieping is ook een expositieruimte ingericht. Een andere bezienswaardigheid is de Chapelle Notre-Dame-de-Bon-Secours. Deze uit 1771 stammende kerk behoort tot de oudste keren van Montréal.

Tags bij dit artikel:


Montréal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Montréal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Montréal.
> Montréal tips en informatie
Alles over Montréal