Mont-Royal

De stad Montréal is vernoemd naar Mont-Royal, de 234 meter hoge heuvel die vrij centraal in de stad ligt. Mont-Royal werd vroeger geschreven als Mont Réal. De heuvel is eigenlijk één groot stadspark: Parc du Mont-Royal. Als toerist is een bezoek aan de heuvel vanwege meerdere elementen een aanrader. Zo heb je vanaf Mont-Royal een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt meerdere delen van de  stad zien vanaf de verschillende open plekken die je op de heuvel hebt. Het platform voor het chalet is het meest populaire plekje om te genieten van een panoramisch uitzicht over het centrum van Montréal. Het mooie van alles is dat dit uitzicht helemaal gratis is en je niet gehinderd wordt door bomen of struiken.

Je hoeft niet alleen voor het uitzicht naar de top van de heuvel te gaan. Er zijn ook een aantal andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn zoals het Oratoire Saint-Joseph wat de grootste kerk van Montréal is en die de op één na grootste koepel op een katholieke kerk heeft. Daarnaast zijn er nog twee grote begraafplaatsen te vinden op de heuvel en een enorm verlicht kruis (31 meter hoog). Wie van wandelen houdt die kan natuurlijk ook gewoon een wandeling door het park maken.

Er zijn verschillende manieren om naar de top van Mont-Royal te reizen. Wie een beetje sportief aangelegd is die kan via de trappen en wandelpaden naar boven lopen. Dat is best een stevige klim. Met een (huur)fiets naar boven kan natuurlijk ook, maar dat is misschien nog wel pittiger. Met de stadsfietsen van Bixi naar de top gaan is geen optie. Er is geen station op de heuvel waar je de fietsen kunt stallen. Een door toeristen veel gebruikte manier om Mont-Royal te bezoeken is met buslijn 11. Die kun je bijvoorbeeld vanaf metrostation Mont-Royal nemen. Een andere optie is met de hop-on-hop-off bus van Greyline. Deze toeristische dubbeldekkerbus heeft twee stops op Mont-Royal: Kondiaronk Lookout en Camillien Houde Lookout. Wat wij zelf gedaan hebben is met de metro en bus naar boven en uiteindelijk te voet naar beneden, waar we onze tocht door Montréal voortgezet hebben met de stadsfietsen van Bixi.

Tags bij dit artikel: ,


Montréal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Montréal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Montréal.
> Montréal tips en informatie


Alles over Montréal