Poutine

Bij een bezoek aan Montréal hoort het eten van poutine. Dit gerecht wordt als het nationale gerecht van de provincie Quebec beschouwd. Sommigen beschouwen het als fastfood, maar er zijn in Montréal complete restaurants die helemaal aan poutine gewijd zijn. Daar kun je vaak allerlei verschillende varianten op poutine eten. Wat is poutine eigenlijk? Poutine is een gerecht van friet met verse kaas, waar daarna een flinke schep jus overheen gegoten wordt. Het is een vrij calorierijk gerecht. Denk aan gemiddeld 1100 tot 1400 calorieën voor een normale portie. Omdat het vooral vetten zijn die je binnenkrijgt is het geen maaltje dat je alle dagen moet eten. Tegenwoordig zijn er ook allerlei varianten op poutine te verkrijgen. Denk aan poutine met stukjes knakworst, met stukjes gerookt vlees, met gehaktsaus, met gebakken uien, met stukken gerookt vlees, met zalm of met andere toppings. Poutine bestaat overigens al veel langer dan het Nederlandse gerecht Kapsalon.

Poutine kun je eten als snack, als lunch, als voorgerecht, als bijgerecht of als gerecht om te delen, bijvoorbeeld tijdens een goed glas bier. Bij sommige restaurants heb je de optie om van de friet bij het hoofdgerecht tegen bijbetaling een poutine van te maken.

Tags bij dit artikel:


Montréal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Montréal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Montréal.
> Montréal tips en informatie
Alles over Montréal