La ville souterraine

Een bezoek aan Montréal betekent dat je twee steden voor de prijs van één krijgt. Montréal heeft behalve de stad die je direct ziet ook nog een ondergrondse stad. La ville souterraine, of in het Engels Underground City genoemd, is een enorm complex van ondergrondse tunnels en hallen die grotendeels met elkaar verbonden zijn. De meer dan honderdtwintig toegangen tot de ondergrondse stad zijn op verschillende plekken verspreid door Montréal te vinden. Soms is dat in een metrostation, soms is dat in een winkelcentrum en soms is dat in een kantoorgebouw. De verbindingen tussen verschillende delen van de ondergrondse stad liggen soms gewoon boven de grond. Dagelijks wordt La ville souterraine door ongeveer een half miljoen mensen gebruikt. Zij hebben de beschikking over ongeveer 32 kilometer aan ondergrondse gangen die verdeeld liggen over een oppervlakte van ongeveer twaalf vierkante kilometers. Onderweg komen ze langs restaurants, winkels, kantoren, banken, bioscopen en een aantal bijzondere plekken. Naar schatting tet La ville souterraine ongeveer 1600 winkels en 200 restaurants.

De ondergrondse stad geniet vooral in de wintermaanden veel populariteit. Het koele klimaat maakt het in de winter vaak erg koud in de straten van Montréal. Via de ondergrondse wegen kunnen mensen snel en comfortabel van plek A naar plek B lopen, zonder te hoeven lijden onder sneeuw en vorst. Als toerist zul je ervaren dat het vaak lastig navigeren is onder de grond. Goede bewegwijzering is niet overal aanwezig. Uit ervaring weten we dat je door desoriëntatie soms niet goed in de gaten hebt waar je in de stad bent nadat je een stuk door de ondergrondse stad gelopen hebt.

Tags bij dit artikel:


Montréal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Montréal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Montréal.
> Montréal tips en informatie
Alles over Montréal