Openbaar vervoer

Wie in Montréal gebruik wil maken van het openbaar vervoer die kan kiezen uit de metro en de bus. De metro is vooral handig om de wat grotere stukken af te leggen. Zo kun je met de gele metrolijn naar Île Sainte-Hélène reizen. Vanaf dat eiland heb je een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. De groene metrolijn is ideaal om je binnen het centrum te verplaatsen en om naar de olympische wijk te reizen. De oranje metrolijn ligt in Downtown Montréal parallel aan de groene lijn. Deze gebruik je ook vooral om je binnen het centrum van west naar oost (of omgedraaid natuurlijk) te verplaatsen.

De bus is vooral handig om de plekken te bezoeken die met de metro niet bereikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld de klim op Le Mont Royal besparen door met de bus naar boven te gaan. De bus kan ook gebruikt worden om van de luchthaven naar de stad (en omgedraaid) te reizen. Buslijn 747 brengt je in pakweg 35 tot 45 minuten van het vliegveld naar het centrum van de stad. Daar zijn elf verschillende haltes waar je uit kunt stappen. De prijs van een enkele rit is in dit geval net zo duur als een dagkaart.

Je kunt voor de metro en bus losse kaartjes kopen, maar het is vaak voordeliger en handiger om een kaart te kopen. Je hebt de keuze uit een dagkaart (24 uur geldig vanaf eerste gebruik), een weekendkaart (geldig vanaf vrijdag 16 uur tot maandag 5 uur en een driedagenkaart die start op het moment van het eerste gebruik en geldig is tot middernacht van de derde dag. Als je het slecht uitkient en de eerste rit in de avond maakt, dan is de kaart net iets meer dan twee dagen geldig, dus.

Tags bij dit artikel:


Montréal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Montréal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Montréal.
> Montréal tips en informatie
Alles over Montréal