Reisvoorbereiding

Voordat je naar Montréal reist zul je een aantal zaken ‘moeten’ regelen. Wat in ieder geval moet is ervoor zorgen dat je reisdocumenten in orde zijn. Om naar Canada te mogen reizen betekent dit dat je behalve een geldig paspoort ook een elektrische toelating nodig hebt om het land binnen te mogen. Zo’n toelating heet Electronic Travel Authorization (eTA) en kun je alleen maar via internet regelen. Dat kan via de officiële site van de Canadese overheid. Je kunt de eTA Canada ook aanvragen via Nederlandse bemiddelingssites. Zij rekenen een servicetoeslag waarvoor ze je aanvraag regelen en je de mogelijkheid hebt om via de bank (met iDeal) te betalen.

Eenmaal in Montréal aangekomen zul je geld nodig hebben. Vee zaken kun je elektronisch (met creditcard) betalen. Nederlandse pinpassen kun je niet gebruiken in winkels en restaurants, je kunt deze wel gebruiken om geld op te nemen uit de geldautomaten. Om Canadese dollars op te kunnen nemen moet je bankpas wel op het wereldprofiel staan. Wie geen rompslomp wil die kan ook alvast in Nederland Canadese dollars regelen. Dat kan bijvoorbeeld via GWK/Travelex.

Wat we zeker aan zouden raden is om voor je reis naar Canada een goede reisverzekering af te sluiten. Hiermee kun je onvoorziene kosten afdekken, zoals bij een ongeval, bij ziekte of nog erger. De kosten voor medische zorg liggen in Canada gemiddeld genomen een stuk hoger dan in Nederland. Het stuk dat niet onder de dekking van je Nederlandse ziektekostenverzekering valt wordt door je reisverzekering afgedekt.

Een vierde punt wat betreft de reisvoorbereiding voor Montréal: neem reisstekkers mee. In Canada gebruikt met de Amerikaanse stopcontacten. De Nederlandse stekkers passen daar zonder een adapter niet in. In moderne hotels zie je af en toe stopcontacten waar verschillende soorten stekkers (inclusief de Nederlandse) in passen. Reken er echter niet standaard op dat dit het geval is. Neem dus voor de zekerheid voldoende reisstekkers mee voor al je apparatuur.

Tags bij dit artikel: , ,


Montréal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Montréal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Montréal.
> Montréal tips en informatie


Alles over Montréal