Olympische stad

Wat niet iedereen zal weten is dat Montréal een olympische stad is. In 1976 werd hier de 21e editie van de Olympische Zomerspelen gehouden. In totaal streden 6028 atleten om de verschillende medailles die in 21 verschillende olympische sporten te behalen waren. Nederland behaalde toen vijf medailles: twee keer zilver en drie keer brons. Er werden geen gouden medailles behaald door de deelnemende Nederlandse atleten. Nederland eindigde op de 29e plaats in de medaillespiegel. Een positie waar we tegenwoordig niet echt blij mee zouden zijn.

De organisatie van de olympische spelen kostte de stad Montréal maar liefst 350 miljoen dollar. De aanloop van de spelen kende veel problemen. Zo waren er financiële tegenslagen, zat een strenge winter het bouwschema flink in de weg en gingen er een aantal dingen mis zoals het feit dat de olympische vlam onderweg naar het stadion doofde en oorspronkelijk geheel tegen de regels door middel van en aansteker weer aangestoken werd.

Montréal heeft aan de spelen wel een mooi olympisch stadion overgehouden. De olympische toren is pas na de spelen afgebouwd en dient tegenwoordig als een uitzichtpunt. Tegen betaling kun je van hieruit uitkijken over de stad.

Tags bij dit artikel:


Montréal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Montréal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Montréal.
> Montréal tips en informatie
Alles over Montréal