Oceanario de Lisboa

Het aquarium van Lissabon behoort tot de grootste en mooiste aquaria ter wereld. Toen het aquarium in 1998 voor het eerst zijn deuren opende was het de op één na grootste aquarium ter wereld. Met name de grote tank in het midden van het aquarium is erg indrukwekkend. In deze immense tank leven verschillende soorten haaien, roggen, tonijnen en een manta. Deze tank vormt het middelpunt van het aquarium. Rond deze tank zijn in de vier hoeken verschillende onderwaterwerelden te vinden. Op de bovenste verdieping zijn er naast verschillende soorten vissen ook vogels te vinden, er komen onder andere papegaaiduikers, pinguïns en sternen voor. Op de onderste verdieping  zijn verschillende kleine aquaria te vinden met vele bijzondere vissen. De opzet van het Oceanario de Lisboa zorgt ervoor dat je een goed totaal beeld krijgt van het complete onderwaterleven over de gehele wereld. aquarium

Het aquarium bevindt zich in de wijk Parque das Nações. Deze wijk is gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1998. Het gebouw zelf is gebouwd op een groot aantal palen die in de Taag omhoog steken. De bijzondere architectuur van het gebouw wordt door sommige mensen vergeleken met een vliegdekschip. De entree bevindt zich op het land waarna door middel van een overdekte brug naar het Aquarium loopt. In het gebouw op het land worden met regelmaat tentoonstellingen en exposities gehouden.

Korting op de entreeprijs

Als je je entreetickets voor het Oceanário de Lisboa vooraf koopt dan ontvang je korting op de entreeprijs. Daarnaast hoef je op de dag van je bezoek niet in de (soms lange) rijen bij de kassa aan te sluiten. Kinderen krijgen extra korting.
koop hier de entreetickets met korting

Tags bij dit artikel: ,