Trams

De tram is het meest opvallende vervoersmiddel van Lissabon. Met name de oude trams, die hoofdzakelijk door de toeristen gebruikt worden, vormen een mooi plaatje in het straatbeeld van Lissabon. De trams zijn een gemakkelijke manier om snel veel van de stad en zijn omgeving te kunnen zien. De laatste jaren zijn de trams steeds verder uit het stadsbeeld verdwenen. Zo werd het aantal tramlijnen teruggebracht van veertien naar vijf . De twee belangrijkste lijnen van het tramstelsel zijn lijn 12 en de historische tramlijn 28. Deze twee lijnen worden massaal gebruikt door de toeristen die in Lissabon verblijven. Deze twee lijnen rijden door het historische centrum van Lissabon langs de vele bezienswaardigheden in de stad.
Naast de gewone trams zijn er ook nog drie kabeltrams. Deze trams verbinden de lagere delen van de stad met de hoog gelegen wijken Chaido en Bairro Alto. Deze trams rijden zo goed als dagelijks ieder kwartier van boven naar beneden.

TIP VAN DE REDACTIE

Je kunt vooraf een dagticket kopen voor de toeristentram van Lissabon. Naast een korting op de aanschafprijs hoef je dan ter plaatse geen kaart meer aan te schaffen.

Tags bij dit artikel: ,