Sintra

Net buiten Lissabon op ongeveer een half uur rijden met de trein ligt de gemeente Sintra. Deze gemeente staat bekend om zijn prachtige paleizen en zijn vele bezienswaardigheden. Én van de oudste bezienswaardigheden is het Castelo dos Mouros dat in de zevende en de achtste eeuw na Christus is gebouwd. In het stadje Sintra zelf is het Paleis van Sintra te vinden. Dit prachtige paleis is gebouwd in de veertiende eeuw en staat bekend om zijn twee karakteristieke schoorstenen die in de keuken uitkomen.
Hoog bovenop een heuvel in de buurt van Sintra is op een voormalig Hiëronymietenklooster het Palácio da Pena gebouwd. Dit bijzondere bouwwerk uit de negentiende eeuw is een typisch voorbeeld van de romantische kunststroming. Mede door zijn bijzondere voorkomen en prachtige ingerichte kamers staat het paleis de Pena op de werelderfgoedlijst van de Unesco.
Als laatste kun je in de buurt van Sintra in het dorpje Queluz het Paleis van Queluz bezoeken. Dit prachtige paleis heeft lang gediend als zomerresidentie van de Portugese Koninklijke familie.

Tags bij dit artikel: , ,