Wegwijs in Miami

Jezelf verplaatsen in Miami zal in de meeste gevallen betekenen dat je met een huurauto rondrijdt. Het openbaar vervoer is voor toeristen niet ideaal om Miami te verkennen en het huren van een auto is eigenlijk al bijna een must als je veel van Miami wilt zien. De prijzen liggen in verhouding tot het gebruik maken van taxi’s ook op een prettig niveau. Wie bang is om verloren te raken in de stad die heeft natuurlijk de optie om gebruik te maken van een navigatiesysteem of navigatiesoftware op de smartphone. Met een redelijke kaart van Miami kom je echter ook al ver, want de manier waarop de wegen genaamd zijn maken het je vrij eenvoudig. Men werkt met een systeem waarbij vooral nummers gebruikt worden en straten meestal horizontaal of verticaal liggen. De wegnummers lopen op vanaf de referentiestraten, die in Miami bestaan uit Flagler Street (horizontaal) en Miami Avenue (verticaal). De 6e straat ten noorden van Flagler Street en ten oosten van Miami Avenue heet dan ook 6th Street N.E.. De toevoeging N.E. duidt dan op North East, omdat de straat ten noorden van Flagler Street ligt en ten oosten van Miami Avenue.

Parkeren is in grote delen van Miami geen probleem en ook nog eens gratis. In Down Town Miami betaal je wel voor parkeerplaats, net als in parkeergarages zoals bijvoorbeeld van Bayside Marketplace. In Miami Beach en dan met name South Beach is parkeerplek veel schaarser en ook duurder. Let op dat je niet tegen de rijrichting in parkeert, want dat levert in Amerika een boete op.

Tags bij dit artikel: , ,


Miami

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Miami op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Miami.
> Miami tips en informatie


Alles over Miami