Alcatraz

In de Baai van San Francisco ligt het eiland Alcatraz dat vooral bekend staat als de keiharde gevangenis waar criminelen zoals Al Capone opgesloten hebben gezeten. Alcatraz was in eerste instantie een militair fort waarvan een deel ingericht werd als gevangenis. Na afloop van de Amerikaanse burgeroorlog werd Alcatraz omgetoverd tot een militaire gevangenis. In 1933 werd Alcatraz een federale gevangenis en werden boeven van een redelijk zwaar kaliber hier opgesloten. Hoewel er meerdere ontsnappingspogingen geweest zijn is het waarschijnlijk niemand gelukt om succesvol te ontsnappen. Van de op 11 juni 1962 ontsnapte gevangenen Frank Morris en de broers John en Clarence Anglin weet men tot op heden niet of ze succesvol ontsnapt zijn of dat ze door de sterke stroming toch de dood tegemoet gegaan zijn.

Tegenwoordig is Alcatraz een nationaal park waar je met de boot naartoe kunt gaan om een bezoek aan de gevangenis en de rest van het eiland. Tijdens een boeiende audiotour krijg je alles te horen over de tijd van Alcatraz als gevangenis. Wil je Alcatraz bezoeken dan is vooraf reserveren eigenlijk noodzakelijk. Zelfs in het rustigere winterseizoen loop je kans naast tickets te grijpen omdat de capaciteit zeer beperkt is. Er is maar één bedrijf dat de tochten naar Alcatraz mag organiseren.

Wil je Alcatraz met eigen ogen aanschouwen dan kun je hier je kaarten reserveren.

Tags bij dit artikel:


San Francisco

Dit artikel is onderdeel van een pagina over San Francisco op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over San Francisco.
> San Francisco tips en informatie


Alles over San Francisco