Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is de beroemde hangbrug die de Golden Gate overspant. Met een totale lengte van ruim 2737 meter behoort deze brug tot de langste bruggen van de Verenigde Staten. Tot de ingebruikname in 1937 was je voor het oversteken van de Golden Gate aangewezen op veerboten. Nu maken ruim honderdduizend automobilisten en ook nog eens duizenden fietsers en voetgangers dankbaar gebruik van de mogelijkheid om via de brug over te steken. Met de auto kun je gratis in noordelijke richting over de Golden Gate Bridge rijden, maar in zuidelijke richting moet je tol betalen. Dat gebeurt automatisch. Als je een huurauto hebt dan verrekent de autoverhuurder de kosten met je via de creditcard.

Voor toeristen is de Golden Gate Bridge ook een populaire bezienswaardigheid. Er zijn meerdere plekken aan de noord- en de zuidkant van de brug die een goed uitzicht bieden. Houd wel rekening met het zonlicht. Om de mooiste foto’s te maken is zonlicht van achteren vaak het fijnste.

Tags bij dit artikel: ,


San Francisco

Dit artikel is onderdeel van een pagina over San Francisco op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over San Francisco.
> San Francisco tips en informatie


Alles over San Francisco