ESTA

Om naar Seattle te kunnen reizen als Nederlander moet je een ESTA regelen, tenzij dat je een visum voor Amerika hebt. Een ESTA is een elektronische toestemming om de Verenigde Staten binnen te komen. Als je nog een geldig ESTA hebt van een vorig bezoek aan de VS en je reist met hetzelfde paspoort als die keer, dan hoef je geen nieuwe inreistoestemming aan te vragen. Een voordeel hiervan is dat je de snellere route bij de immigratiedienst op de luchthaven van Seattle kunt nemen. Als je geen geldige ESTA hebt dan moet je deze uiterlijk 72 uur voor aankomst op Seattle (of elders in Amerika, als je een overstap hebt) aanvragen via internet. Je kunt dat zelf doen bij de officiƫle website, of het regelen een Nederlands visumbedrijf.

Het aanvragen van een ESTA kost altijd geld. Bij de bemiddelingssites ben je meer geld kwijt door de bemiddelingskosten die zij er bovenop gooien. Het voordeel is dan wel dat je ook via iDeal kunt betalen.

Tags bij dit artikel:


Seattle

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Seattle op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Seattle.
> Seattle tips en informatie


Alles over Seattle