Starbucks

Starbucks is een begrip in Seattle. Dit is de stad waar de beroemde koffieketen in 1971 ooit begonnen is aan Pike Place Market. Inmiddels is Starbucks uitgegroeid tot een multinational met meer dan dertigduizend koffiezaken, waarvan een deel als franchise geopereerd wordt. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 25 miljard dollar. Toch knap als je je bedenkt dat Starbucks een vrij jong koffiemerk is dat ooit met zo’n klein zaakje nabij Elliott Bay begonnen is. De allereerste Starbucks is nog steeds operationeel en is drukker dan ooit. De reden daarvoor is de enorme toestroom van toeristen die het bezoeken van de eerste Starbucks koffiezaak als hoogtepunt zien van hun bezoek aan Seattle.

Verspreid door de stad vind je natuurlijk nog veel meer filialen van Starbucks. Voor goede koffie kun je overigens ook bij tal van andere koffiezaakjes in Seattle terecht. Onze favoriete Starbucks zaak in Seattle is de Starbucks Roastery in de levendige wijk Capitol Hill. Deze zaak is groter, moderner en niet zo enorm druk als de eerste zaak aan Pike Place Market.

Tags bij dit artikel: ,


Seattle

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Seattle op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Seattle.
> Seattle tips en informatie


Alles over Seattle