Museum of Pop Culture

Wie van moderne architectuur houdt die zal smullen van het gebouw waar het Museum of Pop Culture in gevestigd is. Het waar het museum in gevestigd is, is ontworpen door de wereldberoemde architect Frank Owen Gehry. Deze Canadese architect is vooral bekend van het Guggenheim Museum in Bilbao. Het MoPOP is zowel van binnen als van binnen een ontdekkingsreis door een ongeƫvenaarde architectuurstijl. Het museum zelf is van oorsprong gewijd aan popmuziek. Door het toevoegen van verschillende onderdelen zoals games, horror en science fiction is de collectie dermate uitgebreid dat men tegenwoordig spreekt van een museum dat gewijd is aan de hedendaagse popcultuur. Dat verklaart de naamsverandering die in 2016 plaatsvond. Het museum is van begin tot eind boeiend voor vrijwel alle generaties. Het is daardoor een zeer geschikt familie-uitje.

Mogelijk dat je tijdens je zoektocht op internet of in reisgidsen de naam Experience Music Project tegenkomt of EMP Museum. Dit zijn de oude benamingen voor het museum dat in het jaar 2000 zijn deuren opende.

Tags bij dit artikel: ,


Seattle

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Seattle op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Seattle.
> Seattle tips en informatie


Alles over Seattle