Death Valley

Een indrukwekkend uitstapje vanuit Las Vegas is Death Valley. Deze valei is de laagste en heetste plek in de Verenigde Staten. Hierdoor is er een landschap ontstaan dat uniek is en daardoor veel toeristen trekt. Het meest populair is het Badwater bassin waar je over de zoutvlakte kunt lopen die ontstaan is door verdamping van water.

Wil je volop genieten van dit nationale park dan moet je wel vroeg opstaan. Behalve de tijd die je in Death Valley spendeert zul je ook de nodige reistijd erbij moeten rekenen. Death Valley is verder ook zo groot dat je niet elk interessante plekje van de vallei kunt ontdekken. Je zult keuzes moeten maken. De autorit duurt vanuit Las Vegas ongeveer twee uur en een kwartier voordat je bij de ingang van Death Valley bent. Het hangt er wel een beetje vanaf welke toegang je gebruikt. Wij zouden aanraden om achtereenvolgens Dantes View, Zabriskie Point, Artists Palette, Devils Golfcourse en Badwater te doen om via de Badwater Road in zuidelijke richting Death Valley weer te verlaten. In de warmere maanden zouden we de route exact andersom doen, omdat je dan vroeger in Badwater bent waar de hoogste temperaturen voorkomen.

Als je geen huurauto hebt dan kun je Death Valley ook als dagexcursie boeken vanuit Las Vegas. Je wordt dan rond 8 uur in de ochtend opgehaald bij je hotel in Las Vegas en bent in totaal zo’n tien uur op pad. Lunch, snacks en water zijn inbegrepen, net als een goede professionele gids die de hele dag begeleidt. Lees hier meer over de dagexcursie naar Death Valley en reserveer indien gewenst meteen online.

Tags bij dit artikel: ,


Las Vegas

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Las Vegas op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Las Vegas.
> Las Vegas tips en informatie


Alles over Las Vegas