Skypod (voorheen Stratosphere Tower)

De bekende Las Vegas Strip wordt aan de noordkant begrensd door hotel The Strat. Jarenlang heeft dit hotel The Stratosphere geheten. Dit is een hotel-casino waarbij een maar liefst 350 meter hoge toren hoort. Deze toren, de Skypod, is een populaire attractie in Las Vegas. Gasten van het hotel mogen gratis naar boven, maar als niet-gast moet je een toegangskaartje aanschaffen. vervolgens kun je met een lift naar het observatiedek. Dit platform biedt een mooi uitzicht over Las Vegas, maar om de Las Vegas Strip goed te kunnen zien heeft de Skypod niet de meest gunstige ligging. Dat komt vooral omdat de Strip licht naar het oosten afbuigt ten zuiden van The Strat.

Op de toren kun je in een paar bloedstollende attracties, waarvoor je bij moet betalen. De Big Shot is op een hoogte van 329 meter de hoogste attractie ter wereld. Hierbij word je in stoeltjes omhoog geschoten en ga je vervolgens een aantal keren heen- en weer. Persoonlijk vinden we de X-Scream het engste. Deze attractie bestaat uit een karretje dat over een kort stuk rails over de rand van de toren beweegt, waardoor het lijkt alsof je naar beneden stort. Voor adrenalinejunks zonder hoogtevrees is dit een must-do als je in Las Vegas bent.

Tags bij dit artikel: , ,


Las Vegas

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Las Vegas op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Las Vegas.
> Las Vegas tips en informatie


Alles over Las Vegas