Fietsen

Wie Oostende op de fiets wil verkennen die heeft daar meerdere mogelijkheden toe. De stad heeft voldoende fietspaden. Ook op de Albert I-Promenade mag gewoon gefietst worden. Niets is lekkerder dan bij warm weer lekker op je gemakje wat rijwind te pakken op het moment dat je met de fiets langs het strand rijdt. In Oostende zijn er gratis fietsen te leen.

oostende-fietsen2

Deze geel-rode fietsen zijn te leen vanaf de randparkings Maria-Hendrikapark, Churchillkaai-Stationsplein en Oosteroever (alleen in juli en augustus). Het aantal fietsen is vrij beperkt. Zo grepen wij op een zonnige septemberdag tegen 11 uur ‘s morgens al mis. De laatste fietsen waren net voor ons neus uitgeleend. Er zijn ook een aantal commerciële fietsverhuurders. Deze zitten vooral in het centrum van Oostende, langs de boulevard. In Oostende kun je ook fietsen lenen/huren via Blue Bike, maar hiervoor heb je een abonnementskaart nodig. Als toerist heb je waarschijnlijk weinig aan dit systeem.

Tags bij dit artikel: ,


Oostende

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Oostende op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Oostende.
> Oostende tips en informatie


Alles over Oostende