Strijp-S wandeling

Bij het VVV kantoor van Eindhoven is een speciaal boekje verkrijgbaar met daarin een uitgestippelde route door de inmiddels hippe wijk Strijp-S. Deze voormalige ‘verboden stad’ heeft behalve een stukje belangrijke historie over het Philips concern ook een aantal leuke horeca zaken, moderne winkels, een kunstgalerie en zelfs een BMX park waar de meest bizarre stunts worden uitgehaald.

De Strijp-S wandeling begint bij de portiersloge, waar je vroeger alleen doorheen kwam met een speciaal daarvoor geschikte pas. Ernaast is een oorlogsmonument voor de tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen werknemers van Philips. De kaart met daarop de te wandelen route verteld tevens een aantal opmerkelijke feiten en wat er allemaal te doen is. Halverwege de wandeling kom je aan bij het grote Ketelhuisplein. Hier kun je even bijkomen met een heerlijk cappuccino of vers geperst sapje van het ‘t Koffiehuisje. Soms worden er bij het naast gelegen restaurant het Ketelhuis Yoga workshops gevolgd, die dan gecombineerd worden met een gezonde lunch. Vanaf vijf uur gaat de keuken officieel open en is het mogelijk om er te dineren.

De route wordt vervolgd en je komt langs plekken als het Klokgebouw waarin Philips voorheen bakeliet (een soort kuststof) produceerde om te gebruiken voor radio’s en televisies. Nu worden er allerlei festivals en evenementen georganiseerd die uitstekend in de creatieve omgeving passen. Even verderop kun je een klimwand bedwingen of eindig je je wandeling bij Garden Mania. Garden Mania is een soort wijktuin waar je samen met anderen kunt meewerken aan het verzorgen van kruidenplanten, groente en fruit die in zakken worden geteeld. Een dergelijk initiatief komt ook voor in steden als New York, Antwerpen en Berlijn.

Na de wandeling, die ongeveer anderhalf uur duurt, wordt duidelijk dat de stad Eindhoven Strijp-S een tweede leven heeft gegeven. Een wijk waarin kunst, cultuur en creativiteit bovenaan staan en waarvan we kunnen beamen dat het een succes is.

Tags bij dit artikel: ,


Eindhoven

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Eindhoven op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Eindhoven.
> Eindhoven tips en informatie


Alles over Eindhoven