Fort Oranje

Het oudste nog bestaande gebouw op Bonaire is Fort Oranje. De naam is een verwijzing naar het Nederlandse koningshuis, maar dat zal voor veel Nederlanders al snel duidelijk zijn. Fort Oranje dateert oorspronkelijk uit het jaar 1639 en is dus al bijna vierhonderd jaar oud. Zoals vrijwel alle forten had Fort Oranje vooral een verdedigende taak. De vrij hoge muren (ongeveer 4 meter hoog) en de aanwezige kanonnen laten hier geen enkele twijfel over bestaan. Voor zover bekend zijn de kanonnen nimmer ingezet als verdedigingsmiddel. De kanonnen hebben eigenlijk alleen maar ceremoniƫle rollen gespeeld.

Achter de ommuring staat een kleine stenen toren. Dit is een vuurtoren die in de loop van de twintigste eeuw de voormalige houten vuurtoren verving. Fort Oranje heeft geen toeristische rol. Je kunt het niet bezoeken. In het fort zijn verschillende publieke diensten gevestigd zoals de havendienst.

Tags bij dit artikel:


Kralendijk

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kralendijk op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kralendijk.
> Kralendijk tips en informatie
Alles over Kralendijk