Eten & drinken in Durbuy

De laatste jaren zij de verschillende restaurants als paddenstoelen uit de grond omhoog geschoten. De keuken in de verschillende restaurants is over het algemeen op Franse leest geschoeid. Uiteraard is er ook een pizzeria en mag de kraam met Belgische frieten niet ontbreken. Voor wie betaalbaar doch goed uit eten wil gaan kunnen wij La Vieux-Pont van harte aanbevelen. De huisgemaakte Ardenne paté was hier niet te versmade en ook de forel in botersaus was om de vingers bij af te likken. Voor wie echter iets meer te besteden heeft is Le Sanglier Des Ardennes een echte aanrader. Dit restaurant staat al decennia bekend om zijn voortreffelijke keuken. Vooraf reserveren is aan te raden, of boek gewoon een kamer in het bijbehorende hotel en maak er een compleet arrangement van.
Naast lekker eten staat de Ardennen natuurlijk ook voor lekkere biertjes. Durbuy heeft zijn eigen brouwerij La Ferme au Chene. Al jaren lang wordt hier het befaamde Marckloff bier gebrouwen. Dit amberkleurig bier is vrij toegankelijk van smaak met een licht bittere afdronk. Uiteraard is er ook een kaasje van het gelijknamige bier. De brouwerij is vrij te bezoeken voor het proeven dient u uiteraard wel te betalen.

Tags bij dit artikel:


Durbuy

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Durbuy op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Durbuy.
> Durbuy tips en informatie


Alles over Durbuy