Abdijsite Herkenrode

Even buiten de stad Hasselt is een prachtig natuurgebied te ontdekken waarin de Abdij Herkenrode zich bevindt. De abdij, die al enige tijd wordt gerestaureerd, heeft een prachtig bezoekerscentrum met daarachter enkele inspiratietuinen. In de tuinen werden en worden veel kruiden en kruidachtige planten gekweekt die de adellijke dames vaak gebruikten voor uiteenlopende producten. Het boeiende verleden van de dames die deze abdij runden wordt volledig uit de doeken gedaan in het museum. Hun invloed en de stempel die zij hiermee op de regio drukten, zijn nog altijd aanwezig. De abdij vond zijn oorsprong in 1179 toon het nog graafschap Loon heette. Langzaam aan heeft de abdij zoveel roem verworven dat het vrij snel uitgroeide tot een waardig bedevaartsoord. Berovingen, oorlogen en de Franse revolutie hebben uiteindelijk een einde gemaakt aan de bloeiende periode. Omstreeks eind achttiende eeuw werden de zusters verzocht de abdij te verlaten en zo eindigde een lange geschiedenis.

In de shop van het bezoekerscentrum zijn allerlei artikelen te koop die bestaan uit eigen producten. Je vindt er onder andere abdij bier Herkenrode, vlierbloesemlikeur, en Herkenrodekaas.

Tags bij dit artikel: ,


Hasselt

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Hasselt op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Hasselt.
> Hasselt tips en informatie


Alles over Hasselt