Festivals en evenementen

Breda kent verschillende leuke festivals en evenementen. Hiervan is de meest bijzondere vast de jaarlijkse roodharige dag. In 2005 was fotograaf en kunstenaar Bart Rouwenhorst op zoek naar rood harige modellen. Zijn oproep voor modellen kreeg zo’n massaal gehoor dat hij besloot een speciale roodharige dag op te zetten. Sinds die dag is het een jaarlijks terugkerend festival geworden waar tegenwoordig mensen vanuit heel de wereld op af komen. Het werd zo’n succes dat het tegenwoordig een roodharig weekend is met allerlei festiviteiten. Hoogtepunt is altijd de groepsfoto in het Valkenburgpark met alle roodharige van die dag.
Breda swingt ieder jaar in het hemelvaartsweekend de pan uit. Overal in de stad in cafés maar ook in theaters en op pleinen klinkt er muziek. Voornamelijk jazz, maar ook aanverwante muziekstijlen kun je hier terug vinden. Een ontzettend gezellig festival waar ieder jaar vanuit heel Nederland liefhebbers op af komen.
Aan het einde van het festival seizoen, einde van de grote vakantie, vind het Breda Barst festival plaats. Op het kasteelplein en het Valkenburg park treden diverse regionale bandjes op.

Tags bij dit artikel: ,


Breda

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Breda op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Breda.
> Breda tips en informatie


Alles over Breda