Valkenberg Park

Het Valkenbergpark was de vroegere tuin van het kasteel van Breda. Het heeft een echte parkachtige structuur met grote vijvers fonteinen en mooie oude hoge bomen. Nu is het een fijn stadspark waar men rustig kan fietsen, wandelen en spelen. In de zomermaanden worden hier iedere dinsdag de valkenbergconcerten gehouden. Ook het Breda barst festival vindt hier plaats. Omdat het park de doorgang is van het centrum naar het station zijn er altijd wel mensen te vinden in het park.
Het park is een groene rustplaats in de stad waar veel mensen vaak bij elkaar komen om wat te kletsen of te hangen in het gras. Er is een grote speelplaats voor kinderen die hier ook fijn kunnen fietsen, skateboarden en dergelijke. In het park staat ook het T-gebouw en bijna kermisachtig aandoende structuur met grote letters en knipperlichten erop, het lijkt nog het meeste op een snoepkraam op de kermis. Ieder jaar wordt op de jaarlijkse roodharige dag hier de groepsfoto gemaakt.

Tags bij dit artikel:


Breda

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Breda op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Breda.
> Breda tips en informatie


Alles over Breda