Teylers Museum

Het Teylers Museum is het oudste museum van Nederland. Al sinds 1784 worden kunst en wetenschap hier geëxposeerd en daardoor gestimuleerd. Het Teylers Museum heeft niet alleen een prachtige collectie aan wetenschappelijke apparaten, fossielen, mineralen, schilderijen en andere objecten, maar is bovenal ook een bezienswaardigheid op zich. Dit museum is een plaatje om te zien. De prachtige Ovale Zaal behoort tot de mooiste museumzalen ter wereld en ook de fossielenzalen zijn door hun authenticiteit de moeite waard. Wist je dat ook beroemde mensen zoals Napoleon Bonaparte en de supergeleerde natuurkundige Albert Einstein het museum vroeger bezocht hebben?

Wat ons betreft is dit door Pieter Teyler geïnitieerde museum het hoogtepunt van Haarlem. Als je het museum wilt bezoeken dan is het handig te weten dat het op maandagen gesloten is. Tijdens feestdagen is het museum op maandag vaak juist wel open.

Tags bij dit artikel: ,


Haarlem

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Haarlem op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Haarlem.
> Haarlem tips en informatie


Alles over Haarlem