Brussels Airport

Brussels Airport is de nationale luchthaven van België. Het vliegveld stond vroeger bekend als Luchthaven Zaventem, maar tegenwoordig wordt Brussels Airport als officiële benaming gehanteerd. De luchthaven ligt aan de noordoostelijke kant van Brussel en is vanuit Nederland vrij gemakkelijk te bereiken via snelweg E19 (via Breda) of snelweg E314 als je vanuit het zuidoosten van Nederland komt. Brussels Airport is de grootste luchthaven van België. Hier vertrekken en arriveren ruim twee keer zoveel passagiers dan vanaf Brussels South Charleroi Airport, de tweede luchthaven van het land.

Brussels Airport is een moderne luchthaven waar je alle faciliteiten mag verwachten die bij een hedendaags internationaal vliegveld verwacht mogen worden. Brussels Airport heeft 3 start- en landingsbanen, heeft één terminal en je hebt voldoende parkeermogelijkheden op en rond de luchthaven. Vlieg je vanaf Brussels Airport, dan heb je in de vertrekhal volop mogelijkheden om iets te eten, een drankje te nuttigen of om te winkelen.

Brussels Airlines is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij die Brussels Airport gebruikt. De Belgische airlines TUI fly en Air Belgium gebruiken Brussels Airport ook als hoofdhub. Voor de Ierse low cost airline Ryanair en de Nederlandse vakantievlieger Transavia fungeert Brussels Airport als een regionale hub.

Tags bij dit artikel: