Naturalis

Gek op Dino’s, benieuwd naar het menselijk lichaam of gewoon erg nieuwsgierig naar hoe dat alles leeft in de natuur. Dan is Naturalis een museum waar je moet zijn geweest. De ark van Noah achtige entree naast het academisch ziekenhuis brengt je al gelijk in de juiste sfeer. Naturalis staat in de top vijf van de wereld als het gaat om collecties in biodiversiteit.
Het museum wil mensen laten zien hoe mooi en divers het leven op aarde is. In totaal zijn er zo’n 37 miljoen verschillende items in de collectie. Dit varieert van enorme oude skeletten van mammoeten en dinosauriërs tot de allerkleinste insecten en bloemen. Maar ook exposities over de planeet aarde en een kijkje in het werk van een echte onderzoeker. De tentoonstelling is erg dynamisch en ook leuk voor jonge kinderen. Naast de vaste expositie en tentoonstellingen worden er ook workshops gehouden en wordt er nog steeds veel onderzoek gedaan in samenwerking met verschillende universiteiten in Nederland.

Tags bij dit artikel: ,


Leiden

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Leiden op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Leiden.
> Leiden tips en informatie


Alles over Leiden