Festivals en processies

In Brugge zijn er geregeld allerlei festivals en speciale activiteiten. Zo is er naast de geijkte toeristische attracties ook iets anders te beleven in de stad. In de wintermaanden vindt men een uitgebreide kerstmarkt op de grote markt. Het plein voor het Belfort is dan gevuld met allerhande kraampjes. In de meimaand vindt ieder jaar het festival voor lekker bekken plaats. Het Chocolade festival is een festival voor echte zoetekauwen. Men kan er allerlei heerlijke bereidingswijzen proeven van deze Belgische specialiteit.
In april vlak voor Pasen gaat het er serieuzer aan toe. Dan wordt de processie van het heilig bloed gehouden. Het relikwie uit de heilige bloedkapel wordt dan de stad door gedragen. Omringd door een grote optocht van mensen in middeleeuwse kledij. Op deze dag gaat Brugge weer even terug in de tijd.
Naast al deze bijzondere dagen zijn er ook nog verschillende muziek en dans festivals. Ieder met hun eigen specifieke muziekstijl, van jazz tot klassiek. Voor een ieder is wel wat te vinden.

Tags bij dit artikel: ,