Sint-Pieterskerk

De collegiale Sint-Pieterskerk is een laatgotische kerk gelegen in het hart van het historisch centrum van Leuven. De Sint-Pieterskerk staat aan de Grote Markt. Opvallend detail aan de Sint-Pieterskerk is dat de torens niet ‘af’ zijn. Oorspronkelijk was de planning dat de torens tot een hoogte van maar liefst 170 meter zouden komen. De constructie en de ondergrond lieten dergelijke hoogtes echter niet toe. In het begin van de zeventiende eeuw heeft een gedeeltelijke instorting van de hoogste toren er zelfs voor gezorgd dat de torens tegenwoordig minder hoog zijn dan ze oorspronkelijk waren.

De rooms-katholieke Sint-Pieterskerk is grotendeels vrij te bezoeken. Voor de schatkamer dient er wel entree betaald te worden. Let op: binnen de schatkamer mag niet gefotografeerd worden. In het vrij te bezoeken deel springt onder andere de achttiende-eeuwse houten barokke kansel in het oog.

sintpieterskerk2

Tags bij dit artikel:


Leuven

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Leuven op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Leuven.
> Leuven tips en informatie


Alles over Leuven