Haagse bluf

De naam Haagse bluf heeft tegenwoordig drie betekenissen. De meest bekende is die van de air die bewoners van Den Haag aan kunnen nemen, waarbij het allemaal heel wat lijkt, maar het vooral lucht is. de tweede betekenis van Haagse bluf is die van een Nederlands nagerecht, dat je simpel kunt maken. Het bestaat uit stijf opgeklopt eiwit, waar suiker en bessensap aan toegevoegd is. Een inmiddels verdwenen betekenis van Haagse bluf is die van een televisieprogramma dat van 1980 tot 1985 door de VARA uitgezonden werd. Hierin stonden politieke actualiteiten centraal.

Tegenwoordig kun je Haagsche Bluf (let op de andere spelling) in het straatbeeld van Den Haag tegenkomen. Het is een klein winkelcentrum in het centrum van de stad. Kenmerkend is het binnenplein dat deels uit ouderwetse voorgevels bestaat. Het dakterras van Haagsche Bluf is populair onder inwoners en toeristen.

Tags bij dit artikel:


Den Haag

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Den Haag op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Den Haag.
> Den Haag tips en informatie


Alles over Den Haag