Het strand van Scheveningen

Den Haag is gezegend met een kilometers lang strand, dat langs de Noordzee ligt. Langs het strand liggen twee badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Op zomerse dagen is Scheveningen een van de drukste plekken in heel Nederland. Duizenden strandliefhebbers komen dan naar het Scheveningse strand om te genieten van zon, zee en strand. Deze drukte is op alle manieren te merken: op het strand zelf, op de kilometerslange boulevard, in de trams richting Scheveningen en rond de parkeermogelijkheden. Tijdens tropische weersomstandigheden staan de wegen naar het strand al vrij vroeg op de dag vol met mensen die een dagje naar het strand willen gaan om af te koelen.

Wie niet van drukte houdt, die heeft de keuze om naar het strand bij Kijkduin te gaan. Dat is over het algemeen wat minder massaal dan het strand van Scheveningen. Of bezoek het strand op een rustiger moment. Er zijn tal van dagen dat het aangenaam is om op het strand of over de boulevard te wandelen, maar dat het niet sterft van de mensen. Als je dan ook nog eens de weekeinden en de schoolvakanties weet te ontwijken, dan is het prima om te doen.

Tags bij dit artikel:


Den Haag

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Den Haag op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Den Haag.
> Den Haag tips en informatie


Alles over Den Haag