Hofvijver

Ooit was de Hofvijver een natuurlijk duinmeer. In de loop der jaren is de Hofvijver uitgegroeid tot een rechthoekig water met een evenredige diepte en is het omringd door straten en gebouwen, zoals het bekende Binnenhof, het Torentje en het Mauritshuis. De wandelpromenade langs de Lange Vijverberg is een geliefde plek om van een bijzonder uitzicht te genieten: eerst de Hofvijver, dan de historische gebouwen en daarachter de moderne hoogbouw van Den Haag. Als het maar een beetje lekker weer is, dan zie je vooral aan het einde van de dag mensen zittend en vaak picknickend genieten van het mooie plaatje dat ze voorgeschoteld krijgen. Met wat geluk kun je een overweldigend ‘gouden uurtje’ beleven.

De Hofvijver is goed te onderscheiden op een plattegrond van Den Haag. De rechthoekige vorm in combinatie met het in het water gelegen eilandje zorgt voor een gemakkelijke herkenning op een kaart. De Hofvijver is daardoor handig om naar het centrum van Den Haag te navigeren.

Tags bij dit artikel:


Den Haag

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Den Haag op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Den Haag.
> Den Haag tips en informatie


Alles over Den Haag