Carnaval in Tullepetoanestad

Het carnavalsfeest wordt in Roosendaal gevierd vanaf 11 november tot de aswoensdag het jaar daarop (in februari of maart). Traditioneel gaat het carnavalsfeest van start om 11 over 7 ‘s avonds op de 11e van de 11e maand, waarbij de Tullepetaon ontwaakt en daarna het carnavalslied voor de rest van het betreffende carnavalsseizoen gekozen wordt.

Enkele weken voor het carnavalsweekeinde barst het feest pas echt los in Tullepetaonestad tijdens de Priense Swaree, het eerste grote carnavalsbal van het jaar. Andere belangrijke onderdelen van het carnaval in Roosendaal zijn de optocht op de zaterdag van het carnavalsweekend, gevolgd door de Otobusrellie op zondag en de Kiendermiddag op dinsdag. Het carnaval wordt aan het einde van de dinsdag voor aswoensdag ceremonieel afgesloten op de Markt. Op dat moment wordt het motto voor het volgend jaar bekendgemaakt. Het carnavalsmotto bestaat in Tullepetaonestad altijd uit 11 letters.

Na de coronapandemie lijkt het carnaval in Roosendaal populairder dan ooit te zijn. De zaterdagavond is topdrukte in Tullepetaonestad en ook de andere dagen heeft de horeca niet te klagen over de belangstelling voor het carnavalsfeest.

Tags bij dit artikel: , ,


Roosendaal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Roosendaal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Roosendaal.
> Roosendaal tips en informatie


Alles over Roosendaal