Kermis van Roosendaal

De Roosendaalse kermis wordt ieder jaar begin september gehouden in het centrum van Roosendaal. Met ruim honderd attracties en meer dan tweehonderdduizend bezoekers behoort de Roosendaalse kermis tot de top-5 kermissen van Nederland. Traditioneel start de kermis op de eerste vrijdagavond van september om 19:00 uur met het Roosendaals kwartiertje. In dat eerste kwartier kunnen bezoekers gratis gebruik maken van alle attracties op de kermis. Daarna moet er wel betaald worden. De drukste dagen op de kermis zijn zaterdag, zondag en de woensdagmiddag, waarbij natuurlijk het weer een belangrijke factor is. De zevende dag, op donderdag, is de laatste dag van de Kermis. Op deze dag wordt overdag de traditionele Kermisronde gereden op de Kade en omgeving, een wielerwedstrijd voor amateurs. ’s Avonds wordt de kermis afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

De najaarskermis van Roosendaal wordt gehouden in het centrum van Roosendaal, op de Markt, de Nieuwe Markt, het Roselaarplein, de Bleomenmarkt, de Kade, het Kadeplein, het Tongerloplein.

Tags bij dit artikel: ,


Roosendaal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Roosendaal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Roosendaal.
> Roosendaal tips en informatie


Alles over Roosendaal