RBC Roosendaal

Roosendaal had vanaf het jaar 1912 een voetbalvereniging die tientallen jaren betaald voetbal heeft gespeeld. RBC Roosendaal is in de zomer van 2011, een jaar voor het honderdjarig bestaan, door een faillissement opgehouden te bestaan. Pogingen om de voetbalvereniging als amateurclub door te laten bestaan zijn tot groot verdriet van de duizenden supporters niet gelukt. Als betaald voetbalorganisatie heeft RBC Roosendaal een aantal hoogte- en dieptepunten gekend. In het jaar 1957 werd RBC kampioen van de tweede divisie. In het jaar 1971 werd de club tijdens een grootscheepse sanering terug gezet naar de amateurs, waar de club meerdere titels heeft gehaald zoals die van algeheel Kampioen Zondagamateurs in 1975. Het seizoen 1983/1984 keerde RBC terug naar het betaalde voetbal. Indrukwekkend was de reis in 1986 van vijfduizend supporters per trein naar Amsterdam om daar de bekerfinale tegen Ajax bij te wonen, die met 3-0 verloren werd. In het jaar 2000 volgde promotie naar de eredivisie, waar RBC het slechts één jaar volhield. Een jaar na de degradatie lukt het RBC weer om te promoveren, waarna RBC vier seizoenen in de hoogste voetbalklasse mee heeft mogen doen met als hoogtepunt de het seizoen 2003/2004 waarin de twaalfde plaats behaald werd. In 2007 degradeerde de club weer en ging het helaas snel bergafwaarts met RBC met als eindpunt het faillissement in juni 2011.

RBC Roosendaal heeft vervolgens een doorstart gemaakt als amateurclub. Dankzij een aankoop van het voormalige RBC-stadion op industrieterrein Borchwerf door ondernemer Paul Hermsen speelt RBC vanaf het seizoen 2013/2014 weer in het vertrouwde stadion. Het stadion heeft nu de naam Herstaco Stadion.

Tags bij dit artikel:


Roosendaal

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Roosendaal op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Roosendaal.
> Roosendaal tips en informatie


Alles over Roosendaal