Kerstmarkt in de Fluweelengrot

Net als in de Gemeentegrot van Valkenburg wordt er in de Fluweelengrot een kerstmarkt georganiseerd. In de Fluweelengrot zijn ongeveer vijftig verschillende winkels en kraampjes te vinden. Tussen de winkels en kraampjes door zijn er allerlei leuke hoekjes te vinden met kerststallen of andere leuke decoraties. Bij de kraampjes in de grot kun je verschillende leuke kerstversiersels kopen en mocht je het koud krijgen dan is de keuze in lekkere warme wanten of een muts aanzienlijk. De kerstmarkt in de Fluweelengrot wordt sinds 1997 georganiseerd en heeft jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers.
Als je door de grot loopt dan voel je dat het er een stuk aangenamer is dan buiten. Dit komt doordat er het hele jaar door een constant klimaat is in de grot. Er is een vrij hoge luchtvochtigheid wat ervoor zorgt dat je cameralens in de grot meerdere malen zal beslaan. De grot is op veel plaatsen prachtig uitgelicht.

Tags bij dit artikel:


Valkenburg

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Valkenburg op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Valkenburg.
> Valkenburg tips en informatie


Alles over Valkenburg